Labākais Žuljēns ar sieru, ko man gatavoja mans draugs no Francijas: ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens

Foto – ekrānuzņēmums

Žuljēns ir sātīgs un ļoti garšīgs ēdiens, tomēr ne visiem tas izdodas tā, ka to gribētos savā virtuvē atkārtot. Ir dažas nianses un “noslēpumi”, kas to padara patiešām izcilu.

Mans draugs no Francijas reiz, viesojoties pie mums, padalījās ar savu recepti un pats to pagatavoja – godīgi sakot, garšīgāku Žuljēnu mēs nebijām baudījuši nekur – pat ne vislabākajos restorānos. Turklāt ēdiena pagatavošana nemaz nebija sarežģīta. Dalos ar šo recepti!

Pagatavošana:

1. Sasmalcina šampinjonus. Pēc tam uzkarsē pannu, kurā ielej 1 ēdamkaroti eļļas un pieliek sviestu. Liek cepties pannā šampinjonus un cep uz stipras uguns vidēji 3 līdz 4 minūtes. Kad tie izcepušies, ņemt nost no pannas un noliek atsevišķā traukā.

Foto – ekrānuzņēmums

2. Sagriež nelielās strēmelītēs vistas fileju, ielej uzkarsētā pannā 1 ēdamkaroti eļļas un sviestu – liek cepties vistas fileju. Cep uz stipras uguns, kamēr vista brūna – pievieno sāli un piparus pēc garšas.

3. Sasmalcina smalki sīpolu un liek klāt cepties pannā vistas filejai – sīpolus necep ilgi, tiem jāpaliek tikai viegli zeltainiem. Pēc tam pāri pannā ieber tējkaroti miltus un visu kārtīgi samaisa. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus. Un tad liek klāt visam
iepriekš sagatavotos šampinjonus.

VIDEO:
Foto – ekrānuzņēmums

4. Pēc tam turpat pannā pievieno skābo krējumu un saldo krējumu – turpina visu sutināt uz vidējas uguns aptuveni 4 minūtes.

5. Sarīvē sieru un liek klāt visam pannā, sieru nedaudz “iemaisa” šampinjonos un vistas galā. Liek pannai virsū vāku un uz ļoti lēnas uguns ļauj sieram izkust – aptuveni 3 minūtes.

Foto – ekrānuzņēmums

Kad siers kārtīgi izkusis, ēdiens ir gatavs baudīšanai. Labu apetīti!

Precīzas sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Augu eļļa cepšanai – 2 ēdamkarotes
Sviests – apmēram 30 grami
Šampinjoni – 500 grami
Vistas fileja – 500 grami
Sāls, pipari – pēc garšas
Sīpoli – 100 grami
Pētersīļi – 20 grami
Skābais krējums – 200 grami
Saldais krējums – 100 grami
Siers (jāsarīvē) – 150 grami